fredag 14 december 2012

Hallonbrownies

I ett sällsynt samarbete signerat systrarna i bloggen, har vi ikväll bakat Leilas hallonbrownies. Goda men mäktiga, det räcker med en liten bit och gärna med lite lättvispad grädde eller glass till. Till vår hjälp hade vi Alma som ville knäcka ägg, röra, mäta och helst av allt smaka på allting.




Först ska man mäta alla ingredienser.


 
Och sen ska det röras.

För 1 plåt / 24 bitar

350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet ( justera efter smak, har man i all kakao blir det en mäktig kaka)
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl färska eller frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sedan ner vetemjölet i smeten.
Vänd försiktigt ner hallonen i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka. stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.


Så här fin blev kakan!
~Karin och Sofie

1 kommentar:

  1. Och nu har vi fått smaka dem, jättegoda!

    SvaraRadera