torsdag 14 mars 2013

Köttfärssoppa

Hemma hos mig är soppa normalt sett ingen uppskattad middag, varken av sambon eller av dottern. Men nu har jag hittat ett recept (från Icas tidning Buffé) som i alla fall sambon tycker om, och jag tycker att det är fantastiskt gott. Enkelt att göra, smakrik och matig. Och den blir nästan ännu godare dagen efter så den passar bra i lunchlådan.

1 gul lök
1 röd paprika
1 stor morot
4 potatisar
2,5 dl crème fraiche
3 buljongtärningar (jag brukar ta köttbuljong)
500 g nötfärs
4 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
1 tsk salt
 2 krm svartpeppar
 1. Hacka lök och paprika. Riv moroten grovt och strimla potatisen. Smält ner créme fraiche i en gryta och tillsätt buljongtärningarna. Häll ner grönsakerna. Låt puttra i ca 10 minuter.
 2. Fräs nötfärsen och rör i tomatpurén. Häll i tillsammans med grönsakerna och créme fraichen.
 3. Krydda och späd med vattnet. Låt koka ytterligare en stund tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.


Smaklig måltid!
/Sofie

4 kommentarer:

 1. Jag brukar göra köttfärssoppor, men den här med creme fraiche får jag nog ta och prova!!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  En fråga:
  Hur mycket vatten ska tillsättas då grönsaker kokas tillsammans med crème frache & köttbuljong? Tycker inte det räcker med enbart créme frachen.
  Tacksam för svar
  Carina

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid bara låtit det koka i creme fraichen. Om du inte tycker att det blir bra kan du prova att spä med en halv deciliter vatten. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Tack för svaret.
  Då jag gjorde den behövdes mycket vatten om det skulle bli en soppa, om jag enbart använt creme fraichen & sedan den vatten mängd som stod i receptet kunde grönsakerna ej koka mjuka & det heller ej bli ngn soppa.

  Men ska försöka igen.
  Carina

  SvaraRadera