150 g smör
1 ½ dl socker
rivet skal av 2 apelsiner
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl pressad apelsinsaft
1 dl socker
Glasyr
1 ½ dl florsocker
1 msk vatten
2 apelsiner i skivor
Sätt
ugnen på 175°. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter.
Rör smöret och sockret vitt och poröst.
Tillsätt apelsinskalet och rör i äggen,
ett i taget.
Blanda samman mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll
smeten i formen.
Grädda kakan gyllenbrun i ugnen, ca 45 minuter.
Koka upp apelsinsaften och sockret.
Skeda saft över den varma kakan i
formen. Låt kallna.
Rör ut florsockret med lite vatten till en tjock glasyr och bre den över kakan. Garnera med apelsinskivor i filéer.
Rör ut florsockret med lite vatten till en tjock glasyr och bre den över kakan. Garnera med apelsinskivor i filéer.
Servera ev kakan med en klick vispad
grädde. Men den är lika god utan!
/ Barbro
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar