söndag 3 mars 2013

Lätta och goda mördegskakor

Ett recept med flera möjliga smaktillsatser. Jag gjorde två omgångar av denna kaka, först använde jag vaniljsocker och sedan kakao. Väldigt goda kakor!

150 g smör rumstempererat
 0,5 dl socker 
2,75 dl vetemjöl 
0,5 dl potatismjöl 
2 tsk vaniljsocker/ valfri mängd kakao beroende på hur stark smak man vill ha på kakorna
2 msk kallt vatten

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och ev. smaksättning.
  2. Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna så snabbt som möjligt.
  3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar som får vila en timme i kylen.
  4. Skär degen i 1/2- cm tjocka skivor och lägg på plåt.
  5. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.


~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar