Ett recept med flera möjliga smaktillsatser. Jag gjorde två omgångar av denna kaka, först använde jag vaniljsocker och sedan kakao. Väldigt goda kakor!
150 g smör rumstempererat
0,5 dl socker
2,75 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker/ valfri mängd kakao beroende på hur stark smak man vill ha på kakorna
2 msk kallt vatten
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och ev. smaksättning.
- Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna så snabbt som möjligt.
- Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar som får vila en timme i kylen.
- Skär degen i 1/2- cm tjocka skivor och lägg på plåt.
- Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar