tisdag 26 mars 2013

Krispiga Nutella- och jordnötsbitar

Jag gör sällan eget påskgodis, det brukar bli så mycket godis i alla fall kring påsk... I det senaste numret av Hembakat (nr 2 2013) så fanns det dock en del recept som jag blev sugen på att prova. Så idag testade jag att göra krispiga Nutella- och jordnötsbitar.

För ca 100 st
 1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
300 g nutella
5 dl Special K flingor
1,5 dl salta jordnötter
200 g mörk choklad

1. Smält socker och sirap i en kastrull. Tillsätt nutellan och rör om.
2. Krossa flingorna och grovhacka nötterna och blanda ner dem i smeten.
3. Bred ut smeten i ett tjockt lager, ca 2 cm, på ett bakplåtspapper. Låt kakan stå i kylskåp och stelna i 1 tim.
4. Smält chokladen i ett vattenbad och bred den över kakan. Skär kakan i små bitar när chokladen stelnat. Torka kniven då och då så att den inte blir kladdig. 



Enkelt recept att följa och snabbt gick de att göra (yngsta dottern kunde roa sig i babysittern under tiden). Härligt krispiga och goda, rekommenderas för chokladälskare! Men skär dem i små bitar, de är ganska mäktiga. Och de passar precis lika bra till jul.



/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar