tisdag 23 april 2013

Chokladkladdkaka

Här kommer ett smaskigt recept som är lite mitt emellan en kladdkaka och en chokladkaka. Den är mumsigt kladdig i mitten med god smak av nötterna. Det går bra att äta den som den är men en lite klick grädde eller glass är ju inte dumt till.

3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 gram smör
175 gram choklad
1,5 dl hasselnötter

Smält smöret och tillsätt chokladen i bitar. Låt det smälta.
Vispa ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner.
Tillsätt smör och chokladblandningen.

Häll i en smörad och ströad form eller täck formen med bakblåtspapper.
Strö över nötterna och grädda i 240 graders värme i 7-10 minuter.

1 kommentar:

  1. Det är ju aldrig fel med en chokladkladdkaka!! gott med nötterna i!!

    SvaraRadera