söndag 18 maj 2014

Mazarinpaj med rabarber

Provade ett nytt recept på rabarberpaj förra helgen. Mandelmassa i fyllningen och det blev jättegott som omväxling till de vanliga pajerna. Tyvärr tog jag en för liten pajform så det var snudd på att det blev översvämning...


Börja med pajdeg:
150 gram smör
3 dl mjöl
3 msk socker

Baka ihop degen och tryck ut i en pajform,( ca 27 cm är nog lagom).
Låt den vila en halvtimme i kylen.

Rabarber:
Koka upp vatten, lite citroncest och 1 dl socker. Låt det koka ihop 5 min.
Lägg i bitar av raberber. Låt rabarberna puttra en minut och dra kastrullen från spisen.
Låt det stå och dra några minuter och sila bort vätskan.
300 gam rabarber är lagom.

Mazarinfyllning:
200 gram riven mandelmassa
100 gram smör
2 ägg
2 msk vetemjöl

Vispa ihop mandelmassa och smör
Tillsätt ett ägg i taget och rör om emella.
Tillsätt sist vetemjölet.

Bred ut rabarberna på pajskalet och sen mazarinfyllningen ovanpå.
Grädda i 30 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar