torsdag 15 maj 2014

Vegetarisk paj med kall pepparrotssås


Pajdeg:
75 gram smör
3 dl mjöl
1 dl kesella
Kör ihop i en matberedare och låt vila i 30 minuter i kylen.
Tryck ut degen i en form med löstagbarbotten.
Nagga degen och förgrädda i 10 minuter i ca 200 graders värme.

Fyllning:
1 zucchini
2 paprikor
1 gul lök
1 msk olivolja
3 tomater

Skär ner grönsakerna i bitar och låt dem värmas i olivoljan i en kastrull så att de mjuknar lite. Salta och peppra.
Lägg dem sedan i pajskalet.

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk eller grädde/mjölk
4 msk basilkiapesto
Salt och peppar

Pepparrotssås:
Creme frache
pepparrot på tub eller färsk
gräslök och persilja
Blanda till valfri smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar