söndag 17 augusti 2014

Kryddstark squashgratäng

Det börjar bli dags att skörda årets grönsaker, det växer så det knakar. Av en grannfru fick jag två stora squash och då passade jag på att göra en gratäng med lite hetta i. Squashen behöver ju nåt som lyfter den som är smaklös i sig. Den här rekommenderar jag verkligen.


1 röd lök
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 squash

500 gram köttfärs
krossad tomat
sambal olek
salt
riven ost
creme fraiche

Hacka all lök grovt och fräs den mjuk.
Tillsätt köttfärs och låt den bryna med.
Skär paprikan i grova strimlor och tillsätt den med.
När allt är brynt tillsätts krossad tomat på känn. Jag hade nog i ca 2 dl...
Låt det koka ihop några minuter.
Tillsätt 1 burk creme fraiche och låt få ett uppkok.
Salta och smaksätt med sambal olek så stark som du vill ha.

Skala squashen med en osthyvel. Skär sen skivor av squashen med osthyveln.

Varva skivor av squashen och köttfärsen precis som när du gör lasagne. Ta rätt mycket av squashen för den krymper ihop och blir tunn. Avsluta med riven ost.
Grädda i 225 graders ca 30 minuter.

Vill du ha ett vegetariskt alternativ är det bara att utesluta färsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar