tisdag 5 augusti 2014

Pappardelle med varmrökt lax och pepparrotssås

En riktigt bra sommarrätt för dessa riktigt varma dagar när man helst inte vill spendera alltför mycket tid i ett varmt kök. Jag gillar verkligen varmrökt lax och att kombinera den med pepparrot var fantastiskt gott.


Från Allt om mat:s stora kokbok är receptet, för 4 personer.

400 gram pappardelle
1/2 msk gurkmeja
2 knippen rädisor
125 gram pepparrotsost
1/2 dl av pastavattnet
1 knippe gräslök
500 gram varmrökt lax (eller annan rökt fisk)

Koka upp vatten i en stor gryta och tillsätt salt och gurkmeja. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Ansa och halvera rädisorna. Lägg dem i pastavattnet när 1 minut återstår av koktiden.

Rör ut pepparrotsosten med 1/2 dl av pastavattnet. Grovhacka gräslöken. Ta bort skinnet på laxen och dela den i bitar.

Häll av vattnet från pastan och rädisorna. Blanda ner gräslöken och häll ner på ett varmt fat. Lägg på laxen och ringla över såsen.

Servera gärna med en god sallad till.

Njut! ~Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar