torsdag 11 september 2014

Kyckling - och squashlasagne

Höst - äntligen! Nu finns matinspiration till att testa nya rätter i hemmet och först ut är denna. Från Allt om mat:s stora kokbok.



För 4 personer

4 kycklingfiléer
2 squash (2 små eller 1 stor)
olja att steka i
3 msk pesto
salt
peppar
1 frp färdig tomatsoppa (i snålaste laget, vi la till ca 1,5 dl extra)
1 paket färska lasagneplattor
1 dl riven ost

Tillbehör
En god sallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen.
Stek kycklingen i olja ca 5 minuter. Rör i pesto, smaksätt med salt och peppar. Ta upp kycklingen ur pannan.
2. Stek squashskivorna i olja ca 2 minuter per sida, krydda med salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnsfast form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa. Låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad.

 Både jag och sambon tyckte att detta var riktigt gott! Bra att tänka på är att krydda på både kyckling och squash ordentligt och att välja en tomatsoppa med mycket goda smaker.

1 kommentar: