tisdag 28 juli 2009

Squashkaka eller falsk ostkaka

Bilden är lånad av en väninna, Anne-Lie.

Här kommer ett gott recept på en mjuk kaka. Har du odlat squash har du inget att tveka om, ut och skörda och gör så här:

Börja med att skala och kärna ur 1 kg squash. Skär den sedan i mindre bitar och förväll dessa i 10 minuter. Häll sedan av vattnet och låt bitarna rinna av. Mixa bitarna och låt dem sedan rinna av i ett durkslag.

4 ägg och 1,5 dl socker vispas pösigt.
5 dl mjölk och 1 dl vetemjöl vispas ihop och blandas ner i äggsmeten.
1-2 riven bittermandel tillsätts samt squashen.

Häll smeten i en smord rund form.
Grädda kakan i 200 graders värme i ca 1,5 timme längst ner i ugnen.
Om den skulle bli för mörk kan du täcka den på slutet.

Serveras med lättvispad grädde och om du vill någon frukt eller bär.

2 kommentarer:

  1. det här lät spännande! jag är väldigt förtjust i ostkaka så squashkaka måste man ju bara testa! :)

    SvaraRadera
  2. Jättegod kaka och det räcker faktiskt med 3 ägg om man tar mindre mjölk (eller grädde som jag brukar ta). Och bittermandlar behövs det flera stycken för att få fram den fina smaken. Går bra(ja, bättre till och med!) med bittermandelolja.

    SvaraRadera