fredag 17 juli 2009

Cupcakes i all ära men....


Jordgubbs och cheesecakesmuffins
12 stora eller 17 normala

Det krävs lite förberedelse med bunkar och pryttlar eftersom det är 4 olika smeter som ska tillagas. Men det är det värt. Receptet kommer från Allt om mat från slutet av nittiotalet om jag minns rätt.

Börja med smet nr 1:

200 philadelphia ost vispas mjuk med elvispen och tillsätt sedan
3/4 dl dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Vispas fluffigt och luftigt.


Fyllning nr 2:

ca 3 dl jordubbar skivas och läggs i en skål
o,5 dl socker och lite maizena tillsättes, låt stå och dra.

Fyllning nr 3

125 gr rumsvarmt smör och 1 3/4 dl socker vispas med elvisp.
2 ägg tillsättes, ett i taget och vispa emellan.
1 1/4 dl mjölk blandas i.
3 1/2 dl vetemjöl och 1, 5 tsk bakpulver tillsättes försiktigt.

Strössel:

Smält 60 gr smör och tillsätt sedan:
1 1/4 dl vetemjöl, 3/4 dl socker och 1 msk vaniljsocker

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Sätt ugnen på 180 grader.
Fyll muffinssmeten till hälften i formarna.
Lägg ett lager med jordgubbsmos på smeten.
Fyll på ena halvan med cheesecakefyllningen och den andra
med strösslet.


Grädda i ca 25-30 minuter tills smeten stannat. Något kortare för de mindre.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar