225 gram vetemjöl
55 gram kakao
1 msk bakpulver
1/2 krm salt
115 gram farinsocker
2 ägg
2 dl creme fraiche
85 g smält smör
3 msk ljus sirap
Blanda de torra ingredienserna plus farinsockret. Vispa upp äggen lätt och vispa ner smör, creme fraiche och sirap. Rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar, jag fick 16 st, grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
100 g smör
2 dl mjölk
skal av 1 citron
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Blåbärsmuffins med crumble / 6 stora muffins:
1 sats grundrecept på muffins
Fyllning:
5 dl blåbär (färska eller frysta)
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör muffinssmeten enligt grundreceptet.
Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins eller 200 grader om du gör små.
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbär tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garnering.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Enjoy :) ~Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar