söndag 30 augusti 2009

Pasta med tomat och vitlök

Igår gick jag förbi Bondens marknad vid Medborgarplatsen i Stockholm. Köpte majskolvar, olika sorters tomater och hemmagjord jordgubbssaft, allt ekologiskt så klart. Och gott!

Utnyttjade tomaterna till gårdagens middag, inspirerad av en rätt jag brukar äta på restaurangen Vapiano här i Stockholm.

Till två personer:
tagliatelle
tre tomater
två vitlöksklyftor
olivolja
ruccola
pinjenötter
salt och peppar

1. Koka pastan.
2. Skär tomtaterna i mindre bitar.
3. Värm olivolja i en stekpanna, fräs pressad vitlök i denna.
4. Lägg i tomtaterna och låt dessa bli varma med vitlöken.
5. Häll av den färdiga pastan och lägg i stekpannan, blanda väl med tomaterna och vitlök. Salta och peppra.
6. Servera med ruccola och pinjenötter.
Gott! Och kul att äta vegetariskt för en gångs skull.


Enjoy!
Sofie

2 kommentarer:

  1. Det låter gott! Ska provas. men undrar hur det gick med min utmaning???

    SvaraRadera
  2. jag har tänkt på den... ska försöka fixa det!!

    SvaraRadera