söndag 4 oktober 2009

Festlig räkpaj


Festlig räkpaj
Gårdagens lunch blev en räkpaj. Det är bara pajskalet som ska gräddas och sedan fylls det med en varm räkstuvning.
Börja med att göra en pajdeg och tryck ut den i en pajform, ställ i kylen 30 minuter. Gräddas i 200 grader ca 15 minuter.

200 gram smör
5 dl mjöl
4 msk vatten

(Jag bytte ut 2 dl av mjölet mot dinkelmjöl för det tycker jag är gott.)

Fyllning:
1 kg räkor som skalas
100 gram färska champinjoner som skivas tunt
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 avokado som delas i mindre bitar.
4 msk vetemjöl
1,5 tsk salt
kajennpeppar

Fräs champinjonerna i lite smör och strö över mjölet. Tillsätt grädden, taomatpurén. salt och kajennpeppar.
Låt stuvningen sjuda i någon minut och tillsätt räkorna och avokadon Låt det bli varmt.
Häll stuvningen i skalet och servera på en gång.

~~ Barbro ~~

3 kommentarer:

  1. Verktyget använder man till att ta ut pepparkakor:)

    SvaraRadera
  2. Åh vad sugen jag blev. Den här pajen är SÅ god!!

    SvaraRadera