I somras var jag på en semestertripp till Trosa. På vägen dit besökte vi det sörmländska vallfärdsparadiset för kakmonster, Taxinge slottscafé.
Vi var många som stod där runt det dukade kaffebordet och hade beslutsångest över vad vi skulle välja för gott till kaffet. Ville ju ha så mycket.
En kaka som alltid måste finnas på bordet är deras berömda Morotskaka, annars varierar läckerheterna. Nu ska jag delge er receptet på den för det lyckades jag komma över för snart 15 år sedan.Morotskaka med ostglasyr
Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
4 ägg
350 g finrivna morötter
2 1/4 dl matolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk kanel
Vispa ägg, morötter och olja poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i morotsmassan.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 60 - 70 minuter.
Stjälp upp och låt den kallna.
Ostglasyr:
100 philadelphiaost
0,5 dl mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ostmassan med elvisp och bred den över kakan.
~ ~ Barbro ~ ~
4 ägg
350 g finrivna morötter
2 1/4 dl matolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk kanel
Vispa ägg, morötter och olja poröst.
Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i morotsmassan.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 60 - 70 minuter.
Stjälp upp och låt den kallna.
Ostglasyr:
100 philadelphiaost
0,5 dl mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ostmassan med elvisp och bred den över kakan.
~ ~ Barbro ~ ~
Det var länge sen jag åt den, mums!
SvaraRadera