
Tårtbotten:
3 msk kakao och 4 msk kokande vatten blandas.
200 gr smör och 2,5 dl socker vispas pösigt.
Tillsätt kakaoblandningen och sedan
3 ägg
3,5 dl vetemjöl och 2,5 tsk bakpulver
1 näve mandelspån.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Chokladtäcke:
100 gr smör
100 mörk choklad
2,5 dl florsocker
2 msk mjölk
Smält smör och choklad i ett vattenbad.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör slät.
Vispgrädde och valfri frukt emellan. Bred chokladsmeten över.
Åh så gott det låter!
SvaraRadera*Mumms*
SvaraRaderaÅh, jisses vilken underbar tårta det bjöds på Fars dag.
SvaraRaderaTestade ett recept på dumletårta som jag hittat på Matklubben, men blev inte alls nöjd med resultatet, så det blev ändrade planer, resultatet kommer nog under dan på bloggen.