måndag 2 november 2009

Citrusspäckad kycklinggryta

Köpte för någon vecka sedan en mattidning efter en längre tids köpförbud av just den typen av tidningar. I tidningen fanns ett gäng recept med grytor vilket känns härligt höstigt. Valde ut ett recept som lät gott och testade det. Lätt att göra, gick ganska fort men resultatet blev ganska trist. Helt ok tyckte Ola, men vem vill lägga ner en halvtimme på att laga helt ok mat? Ola tycker att blodpudding också är helt ok, då gör jag mycket hellre det!



4 personer
500 g kycklingfilé
smör till stekning
salt och peppar
chilipeppar
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
1 dl vatten
0,5 buljongtärning
rivet skal av en citron
saft av 0,5 citron
3 msk hackad persilja
ez maizenaredning
servera med ris

Dela filéerna i mindre bitar. Bryn i smör i en het panna Krydda, tillsätt vitlök. Ta upp bitarna. Blanda grädde och vatten och smula ner buljong i pannan. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna. Låt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med citronsaft, strö över persilja blandad med citronskal. Red ev av såsen. (Recept från Matmagasinet nr 10 2009).

En helt ok middag alltså.

/Sofie

1 kommentar:

  1. Fast ingredienserna är ju helt ok!

    Ninas Bättre kycklinggryta kan inget annat recept slå!

    SvaraRadera