4 personer
500 g kycklingfilé
smör till stekning
salt och peppar
chilipeppar
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
1 dl vatten
0,5 buljongtärning
rivet skal av en citron
saft av 0,5 citron
3 msk hackad persilja
ez maizenaredning
servera med ris
Dela filéerna i mindre bitar. Bryn i smör i en het panna Krydda, tillsätt vitlök. Ta upp bitarna. Blanda grädde och vatten och smula ner buljong i pannan. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna. Låt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med citronsaft, strö över persilja blandad med citronskal. Red ev av såsen. (Recept från Matmagasinet nr 10 2009).
En helt ok middag alltså.
/Sofie
Fast ingredienserna är ju helt ok!
SvaraRaderaNinas Bättre kycklinggryta kan inget annat recept slå!