torsdag 28 januari 2010

Ambrosiatårta

En liten enkel och god tårta jag gillar att göra. Ibland gör jag dubbel sats och fyller den med egen kokad vaniljkräm. Till glasyren pressar jag en apelsin och skalet river jag och tillsätter i kakan.

125 gram smör smältes
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl + 0,5 tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin

Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret och de torra ingredienserna.
grädda i 150 grader ca 25 minuter.

Gör en glasyr av pressad apelsinsaft och florsocker och bred ut på kakan när den kallnat.

1 kommentar:

  1. Oj så härligt. Ambrosiatårta skickar mig raka vägen tillbaka till barndomen, älskade ambrosiatårta men har nu fullständigt glömt bort den.
    Men nu ska jag baka igen vid något bra tillfälle.
    Tack!

    SvaraRadera