Bakinspirationen håller i sig, de här muffinsen har jag tänkt att baka länge men det har inte blivit av förrän nu. Bananmuffins med kola i, toppade med grädde, skivad banan och kolasås.... Kan det bli mer frestande än så?
60 gram rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 ägg
1 mosad banan
2 dl extra fint vetemjöl
50 gram hackade kolor
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör och socker till en krämig smet, slå i ägget och blanda. Vänd ner mosad banan, sedan mjöl och kola. Blanda.
Skeda över smeten i pappersformar, det blir 10 muffins, och grädda dem ca 16 minuter. Lägg på galler att svalna.
Klicka över grädde och ringla över kolasås, toppa sist med några bananskivor. Om man vill kan man göra egen kolasås, genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2-3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden. Låt burken svalna helt innan du öppnar den, rör väl till en slät sås innan du ringlar den över muffinsen.
Enjoy ~Karin
Äntligen vet jag vad jag ska ha alla mina banankolor till, de går inte ens åt när Lilleman har loppis - fast de är rätt goda...
SvaraRaderaMen Barbro, åt du inte av knäckesnacksen på den blå festen? De gick åt i stora mängder då!
SvaraRadera