Inför en stundande flytt pågår en frysrensning i mitt hem. Påsen med rabarber som jag frös in i somras har legat och väntat på att jag ska finna lite inspiration. Värmen kom, och jag blev genast sugen på kräm! Mamma finns bara ett samtal bort för instruktioner, och det blev så gott! Smakade precis som den mamma brukar göra.
Inga svårigheter, vatten plus rabarber plus socker, låt koka upp. Rör i potatismjöl utrört i kallt vatten till önskad konsistens.. och njut!
~Karin
Nu måste jag ta fram mina rabarber tror jag.
SvaraRaderaEller ta de färska som växer nere i hagen...
Så gott...
Kramen.
Det var längesen jag åt rabarberkräm, nu blir jag riktigt sugen...
SvaraRaderaHälsningar Pia
bakformen@gmail.com
Åh fy! Hemska barndomsminnen...
SvaraRaderaKall rabarbersoppa, det är mums det!
SvaraRaderaVarm var också gott :) En drömstart på morgonen helt enkelt.
SvaraRaderaSå gott, så gott, släta nybakta bullar till gjorde min mormor!!Åh dags att ta in ny fina 80 cm höga från trädgården i helgen!!
SvaraRaderaÅh, rabarberkräm är ju så gott! Det där ser ju underbart gott ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaJag har rabarber i kylskåpet. Har gjort paj, men nu ska jag göra kräm - bättre för midjan!