50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
0.5 dl dl olja
2 tsk salt
1 liter späda nässlor
1 dl keso
2 dl grovt rågmjöl
10-12 dl kärnvetemjöl med fullkorn ( eller vanligt vetemjöl)
Lägg nässlorna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker.
Koka i 10 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla.
Hacka och mixa dem fint.
Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa i 40 minuter.
Baka ut till två runda bröd.
Jäs ytterligare en gång ca 30 minuter.
Grädda i 30 minuter på 200 graders värme.
På med lite smör och ost!Koka i 10 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla.
Hacka och mixa dem fint.
Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa i 40 minuter.
Baka ut till två runda bröd.
Jäs ytterligare en gång ca 30 minuter.
Grädda i 30 minuter på 200 graders värme.
GOTT!
Kan man ta nässlor som inte är så späda med?
SvaraRaderaRensade bort en del idag...
Eller så väntar jag tills det kommer nya. För det gör det...
kramen.