söndag 30 maj 2010

Lantbröd med nässlor och keso


50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
0.5 dl dl olja
2 tsk salt
1 liter späda nässlor
1 dl keso
2 dl grovt rågmjöl
10-12 dl kärnvetemjöl med fullkorn ( eller vanligt vetemjöl)


Lägg nässlorna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker.
Koka i 10 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla.
Hacka och mixa dem fint.

Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa i 40 minuter.

Baka ut till två runda bröd.
Jäs ytterligare en gång ca 30 minuter.
Grädda i 30 minuter på 200 graders värme.


På med lite smör och ost!

GOTT!

1 kommentar:

  1. Kan man ta nässlor som inte är så späda med?
    Rensade bort en del idag...
    Eller så väntar jag tills det kommer nya. För det gör det...
    kramen.

    SvaraRadera