Sprang förbi dessa bullar i en blogg, minns inte var det var. Skrev av receptet och sen blev det liggande. Sugen på att baka igår och hittade lappen... Prova det här; bullarna blev sååå goda!
Det blir 10 bullar
25 gram jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk sirap
1 dl solrosfrön
4 dl dinkel
4 dl vetemjöl
Blanda som en vanlig deg och låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Baka ut till 10 bullar och jäs igen till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö över rågflingor eller solroskärnor.
Grädda i drygt 200 grader
Du är verkligen på språng nu Barbro! Nästa helg ska jag vara långledig så då kommer jag med all säkerhet att baka;-))
SvaraRaderaDessa ska jag testa! Verkar vara ett recept i min smak.
SvaraRaderaSka jag absolut testa :) Kramelikram
SvaraRaderaDinkelbullar låter jättegott! Jag har provat något liknande recept, men jag ska baka de här också! :-)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera