lördag 19 juni 2010

Varmrökt lax med hjortonsås

Har ni inte testat det här tidigare jan jag varmt rekommendera att prova det. Fick tipset av en Öckerökvinna som kan det där med fisk på sina fem fingrar. Smakkombinationen av rökt/sött och syrligt är suveränt.

Värm en varmrökt lax i 175 grader.
På bilden är en sik och det går lika bra.

Blanda creme fraiche och hjortonsylt.
2 dl fraiche + 200 gram sylt ca.
Det är bara att smaka sig fram...

Supersnabbt.
Superenkelt.
Supergott.

4 kommentarer:

  1. Anne-Lie Wahlqvist19 juni 2010 09:35

    Låter jättegott, lätt och smidig sommarmat. Det här receptet ska jag prova.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Hejsan, ja det där låter inte alls så dumt, måste provas.

    Sommarhälsningar från Pia
    bakformen@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Låter onekligen som en spännande smakkombination. Ska testas. Vad hade ni mer till? Potatis?

    SvaraRadera
  4. Alltid potatis till det.
    Tycker inget annat passar...

    SvaraRadera