torsdag 4 november 2010

Chèvrelax

Mer fisk! Från kokboken Våra bästa GI-recept (Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson), som jag inte hade öppnat på väldigt länge, hittade jag ett lockande recept i form av Chèvrelax med grönsallad. Hur smarrigt som helst, även om sambon muttrade lite tyst om att grönsallad inte ersätter potatis, pasta eller ris.


För 4 port
600 g laxfilé
salt och peppar
150 g getost
1 dl crème fraiche
honung
blandade salladssorter
blandade nötter
1/2 kruka basilika
olivolja
(sultan)russin

Sätt ugnen på 200 grader. Gör ett snitt i mitten på varje laxbit, salta och peppra. Smula getosten och blanda med crème fraiche samt smaka av med salt och peppar. Lägg i en ostklick i varje filé. Ringla lite honung över. In i ugnen i 10 min eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg.
Skölj salladen och blanda i en skål. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter. Hacka och blanda basilikan med salladen, häll på riktigt med olivolja och lite vinäger (vi använde balsamico). Garnerna med russin.

Hur gott som helst, det här gör jag igen!
/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar