lördag 27 november 2010

Kladdkaka med daimgrädde

Wow, vi har fått en ny favorit! Herrarna i huset stod för bakandet inför helgens födelsedagsfirande. Det här receptet har legat ett tag i testa-högen, och jag blev påmind om det när den nya Journal Chocolat kom i veckan där den fanns med under chokladinspirationen. Naturligtvis är det ett recept från Mia Öhrn. 


Kaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
2 dubbelförpackningar daim

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter. Smält smöret till kakan. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 min. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Lossa kakan ur formen.
Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao (vi valde dock att inte ha någon kakao i, och det var vi nöjda med) och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner i grädden. Bred grädden ovanpå kakan.

Helt enkelt supergott!

~Barbro~

5 kommentarer:

  1. Tycker att det i bakgrunden ser allra godast ut - och det kommer från den sanna chocoholicen :-P

    SvaraRadera
  2. Ja vad jag ser jag i bakgrunden,vill nog hellre nosa på bäbisen.Fast visst är kaka gott.
    MiaE

    SvaraRadera
  3. Den där kakan ser precis livsfarligt god ut :D

    SvaraRadera
  4. Detta recept har även jag i testa på högen. Kul att se att den är uppskattad.

    SvaraRadera
  5. Gillar bakgrunden men tror även att kakan slinker ner utan problem!

    SvaraRadera