Det är bara jag som gillar såna här tunga och saftiga julkakor i familjen. Brukar göra en varje år och ge halva till mamma som också älskar dessa godingar. Har några jag brukar växla mellan och i år blev det den med fikon i. Den behöver några dagar att mogna och sen brukar jag skiva och frysa ner den.
20 aprikoser
10 katrinplommon
10 torkade fikon - stora
2 dl russin
Strimla och lägg frukten i blöt. Jag tar några matskedar rom men det går lika bra med vatten. Låt dem stå och gosa till sig några timmar och låt dem sedan rinna av.
250 gram smör, 2,5 dl socker och1/2 tsk salt röres.
4 ägg tillsättes ett i taget.
2 dl nötter grovhackas och blandas med frukten.
4,5 dl mjöl och 1/2 tsk bakpulver blandas med frukten.
Blanda försiktigt ihop alltihop.
Grädda i en 2 liters form i 150 graders värme ca 80 minuter.
Hu!
SvaraRaderaVår granne kommer alltid med en fruktkaka till oss på julafton så det är jul för mig.
SvaraRaderaNjaa kanske ska testa,min mamma brukar göra med några slags röda bär i,,
SvaraRaderaGillar! Men det är samma här, bara jag som tycker om det. Ska nog testa i alla fall. Kan den frysas månne?
SvaraRaderaTrevlig 2:a Advent!
kram
Jättegott!!!
SvaraRadera