Letade runt på pickipicki häromveckan och hittade ett bröd som lät gott. I fredags var det bakdags och då passade jag på att göra brödet, receptet kommer från Renée Voltaire.
Renées goda bröd
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
blandade frön som pynt (jag använde solrosfrön, sesamfrön och pumpakärnor)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter (känn med en brödsticka).
Så gott, rekommenderas verkligen!
/Sofie
Det här brödet har jag bakat flera gånger. det är så gott! Jag fick receptet av en väninna när jag sökte ett grovt bröd, som inte var så sött, men ändå saftigt.
SvaraRaderaFint bröd!
SvaraRaderaHos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights