söndag 12 december 2010

Mandelfisk och Mammas bull-specialare

Det här är ett gott recept! Fisk är inte alltid så lätt att variera, då är det här ett bra alternativ.

Skär någon vit fisk i lagom stora bitar och lägg i en smord form.
Sätt in det några minuter i ugnen så att det får förgrädda lite.

Blanda ihop:
50 gram smält smör
2 dl grädde
mandelspån
hackade dill
skorpsmulor
salt och peppar

Det ska kännas i konsistensen som fil ungefär...
Grädda klart.








Mammas specialare
När mamma bakade kanelbullar sparade hon en degbit som gjorde sockerbullar av. Inga vanliga.
Nä, hon stekte dem!
Om det ska bli gott ska det vara kardemumma i degen.
Rulla bara ut runda bollar och platta till dem. Stek direkt (ingen jäsning) i stekpanna på låg värme. Rulla i vanligt strösocker och äta helst halvvarma! 

När vi var små tävlade vi om vem som kunde äta flest utan att slicka sig om munnen...
Jätte jätte jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar