söndag 23 januari 2011

Kantarelldoftande fläskfilé i panna

Torsdagens middag baserades på fläskfilé och av mamma plockade kantareller. Jag tyckte att det var gott, sambon tyckte att det var helt ok.


Från Tasteline kommer även detta recept. Det är konstigt, för några år sedan köpte jag en massa olika mattidningar men jag blir inte alls sugen på att laga recepten som finns i dem. Kanske är det för att jag har bläddrat i dem för många gånger? Eller är det för enkelt att söka på nätet, kopiera listan med ingredienser och att snabbt ha en inköpslista?

4 port:

400 g fläskfilé
2 dl crème fraiche
1,5 msk kantarellbuljong
10 körsbärstomater
1 msk timjan, grovhackad
50  kantareller
ris
broccoli

1. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
2. Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, rör om och låt småkoka i några minuter.
3. Strö över timjan.
4. Servera med fullkornsris och broccoli.

/Sofie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar