Nyårsaftonens dessert blev en riktig klassiker.
Inte för söt och inte för mäktig. Glutenfri.
Mandelbotten:
400 gram mandelmassa rivs på den grova sidan av rivjärnet.
Tillsätt 4 ägg och 2 msk kakao.
(rivet skal av en apelsin om du gillar den kombinationen)
Lägg bakplåtspapper i form med löstagbar botten. Bred ut smeten och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt den svalna helt.
Chokladmousse:
Vispa 3 äggulor, 1 helt ägg och 0,5 dl strösocker.
Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten några minuter och smält det sedan på svag värme.
150 gram mörk choklad smälts.
Blanda i gelantinet och chokladen.
Vispa upp 4 dl grädde och vänd ner försiktigt. Bred ut den ovanpå bottnen.
Låt den stå i frysen ca 5 timmar. Ta fram den en halvtimme innan den ska ätas.
Oj, vilken smarrig tårta!
SvaraRadera