fredag 21 januari 2011

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

Återigen ett nytt recept från veckans jag-saknar-inspiration-meny... Det här kommer från Tasteline och blev riktigt bra, mycket tack vare av att vi hade en god ost med stark smak i.

4 port:

4 kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
salt och peppar
haricots verts

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Jag hade två tomater i stället för en samt bytte ut vispgrädden mot vanlig matlagningsgrädde. Som sagt, nyckeln till den här rätten ligger i osten så ta en god ost med mycket smak.


/Sofie

1 kommentar:

  1. Det här måste jag pröva! Äter mkt kyckling o ibland är det svårt att hitta smaker till. Just att utesluta ris o potatis passar mig - behöver gå ner i vikt, har bara frysta grönsaker till allt nu. Speciellt nu då färska grönsaker är så dyra!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera