måndag 18 april 2011

Sandras macakakor

Tidningen Land utsåg i början av april en segrare i SM i småkakor.
Jag har provat den och kan lova att det en höjdarkaka
Med god kombination av vit choklad och macadamianötter.
Lite som knapriga Bondkakor fast godare!
De ser inte mycket ut för världen MEN är sååå goda.

2 dl socker
200 gram smör
2 msk sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl hackade macadamianötter - helst salta och rostade
50 gram hackad vit choklad

Rör ihop socker, sirap och smör poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljen och tillsätt.
Hacka nötter och vit choklad för hand och tillsätt.

Klicka ut glest på plåten (bakplåtspapper) för de flyter ut lite. grädda i 175 grader.
Håll koll på dem i ugnen, det tog mellan 5- 8 minuter innan de var klara.
De ska bli svagt bruna i kanterna.
Låt dem ligga bara en liten stund och flytta sedan försiktigt över dem på galler för att svalna.
 


2 kommentarer:

  1. Min sambo gjorde dessa för över 1 år sen. Och jag tyckte då att det var en av dom godaste små kakor jag ätit. Men tyvärr så kom receptet bort. Och jag jar sökt överallt efter det. Men nu så hittade jag det,så i dag ska jag baka dom igen..

    SvaraRadera
  2. Vad roligt!
    och jag kan bara hålla med, de är så goda!

    SvaraRadera