onsdag 20 april 2011

Påskbröd med valnötter och aprikoser.

Här kommer ett gott bröd jag verkligen rekommenderar, saftigt och lagom segt. Inte det minsta smuligt alls. God smakkombination av valnötter och aprikoser.

1 pkt jäst
5 dl mjölk
0,5 dl olja
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
8 dl vatemjöl
70-100 gram valnötter
torkade aprikoser efter tycke och smak

Gör en vanlig deg och tillsätt hackade valnötter och aprikoser. Låt den arbetas så att gluten bildas, det tog bara 10 minuter i min fina Kitchen aid... (den sista kommentaren var till dig, Ola).
Jäses till dubbel storlek.
Baka ut till två limpor och jäs igen.

Grädda i 200 grader, glömde att titta på klockan men det tar nog 25-30 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar