fredag 29 april 2011

Ett nytt recept till Valborg!

Lax med smak och sweet chili
En av påskens middagar var den här maträtten. Laxrecept finns ju oändligt många och det här är ett av de vi gillar bäst. Det blir saftigt och gott. Lax har ju en tendens till att kunna bli torrt. Tror att de som äter GI blir nöjda!

Ingredienser för 4 personer
4 portionsbitar lax eller en laxsida
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 lime, skal + saft
3 msk sweet chilisås (eller mindre)
2 dl riven parmesanost
Salt
Citronpeppar
Cashewnötter

Gör så här:
Lägg laxbitarna/sidan i botten på en smord form.
Salta och peppra.
Riv skalet från limen och pressa ur saften.
Blanda samman grädde, creme fraiche, limesaft + skal, sweet chilisås och den rivna parmesanen.
Slå över laxen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter i 200 grader.
Strö över cashewnötter hela eller hackade.

Matlagarna önskar en trevlig Valborg!

1 kommentar:

  1. Så gott det där såg ut. Ska nog sjutton göra det till middag en dag. Börjar få ont om fiskresept.
    Kram Synnöve.

    SvaraRadera