tisdag 19 april 2011

Laxtårta till påsk!

Karins laxtårta
En härligt god rätt som alltid står på bordet till påsk och till midsommar.

 Botten
200 gram kavring
75 gram smör

Kör brödet i en matberedare, smält smöret och blanda dessa.
Häll ner i en form med löstagbar botten och platta till, ställ sedan in i kylen.

Fyllning
Blanda
5 hårdkokta ägg
200 gram finhackad rökt lax
1 dl hackad gräslök
2 matskedar senap
2 dl creme fraiche
0.5 dl stenbitsrom eller löjrom
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Bred ut smeten i formen ovanpå den kylda botten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen
i ett par timmar. Sedan dekorera med dill, lax, citron, rädisor och stenbitsrom/löjrom eller räkor.

1 kommentar:

  1. Har inte gjort den än men det låter jättegott och viken fin bild!! Glad Påsk till er önskar Monica och Bosse!!

    SvaraRadera