Karins laxtårta
En härligt god rätt som alltid står på bordet till påsk och till midsommar.
Botten
200 gram kavring75 gram smör
Kör brödet i en matberedare, smält smöret och blanda dessa.
Häll ner i en form med löstagbar botten och platta till, ställ sedan in i kylen.
Fyllning
Blanda
5 hårdkokta ägg
200 gram finhackad rökt lax
1 dl hackad gräslök
2 matskedar senap
2 dl creme fraiche
0.5 dl stenbitsrom eller löjrom
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Bred ut smeten i formen ovanpå den kylda botten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen
i ett par timmar. Sedan dekorera med dill, lax, citron, rädisor och stenbitsrom/löjrom eller räkor.
Har inte gjort den än men det låter jättegott och viken fin bild!! Glad Påsk till er önskar Monica och Bosse!!
SvaraRadera