söndag 31 mars 2013

Laxröra

Hoppas ni alla har haft en lika god påsk som vi!

Vi provade ett par nya recept till påskbuffén i år och här kommer en smarrig liten rätt som absolut får komma tillbaka nästa år. Originalreceptet kommer från Allers men vi gjorde om det lite.


Till 4 personer:

200 g kallrökt lax i skivor
0,5 röd lök
1,5 dl créme fraiche
1 msk finhackad dill
1 citron
salt och peppar

Finhacka ca 150 g lax och löken. Blanda med créme fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördelad röran i snappsglas eller små portionskoppar. Skär resten av laxen i små bitar. Dekorera glasen med laxen, citron och lite dill.

Riktigt gott!
/Sofie

3 kommentarer:

  1. Låter jättegott och dessutom snabblagat! Det här ska jag testa vid tillfälle då jag älskar kallrökt lax!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Kan tänka mig att detta blir riktigt gott! Åt något liknande hos min moster, fast hon hade även fintärnad potatis och ägg i, nästan som en gubbaröra :-)

    SvaraRadera
  3. Otroligt vacker, och underbart gott. Vilken förrätt !!!!

    SvaraRadera