lördag 27 april 2013

Kycklingpastasås med smak av saffran

Idag bjöd skolans kock på ekologisk pasta med en god kyckling-sås till. Självklart tiggde jag om att få receptet. Och då blir ju receptet i gram... jag har inte hunnit omvandla det till dl än, det får bli nästa gång.

Till 4 personer

400 gram kycklingfilé skuren i tärningar
80 gram svarta oliver
80 gram syltlök
10 cm 
1 stor finhackad banancharlottenlök
10 cm finhackad purjolök
lite vitlök
1 pkt saffran
1 röd paprika
1 dl matlagningsvin -vitt
drygt 1 dl grädde av något slag
rökt paprikapulver, fransk dragon, salt och svartpeppar
lite kycklingfond

Fräs saffran tillsammans med 3 sorters lök och paprikapulver, i lite olivolja.
Häll på det vita vinet, oliver och syltlök.
Tillsätt sedan kycklingbitarna och fonden. Låt det koka upp.
Tillsätt grädden ( ev lite vatten om det behövs) och låt det koka upp igen, red av.
Smaksätt med salt, peppar och lite dragon.

Serveras med pasta, gärna ekologisk.

/ Barbro


1 kommentar:

  1. Den här rätten lät väldigt god, så det receptet sparas. Jag äter inget annat kött än kyckling och då gäller det att variera recepten.

    Vilken kul idé att ni bloggar tillsammans!:)

    SvaraRadera