onsdag 28 oktober 2015

Bountykaka

Den här kakan snurrade runt för ett år sen så där. Jag har gjort den många gånger sen dess och fått dela receptet många,många gånger. Den här varianten är från Årstidsboden om jag minns rätt.

Kakan:
3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 g hackad mörk choklad
225 g smör
2 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen.
Smält smöret och koka upp vattnet i samma kastrull. Tillsätt det i bunken. Rör ihop.

Bred ut smeten i en form 24x30 cm, den ska vara bakplåtspappersklädd. Tryck ner chokladbitarna i smeten. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.

Kyl kakan 30 minuter i frysen. Gör under tiden en kokoskräm.

Kokoskräm:
225 gram smör
4 dl florsocker
2 ägg
1 påse kokos

Smält smöret i en kastrull. Blanda i florsocker, ägg och kokos.
Bred på kokoskrämen på  kakan.

Garnering:
200 g mörk choklad
1/2 msk olja
Hacka och smält chokladen i micron. Blanda ner oljan. Bred chokladen över kakan och låt den stå och stelna. Ställ i kylen tills du skär den. Det kan vara svårt att få fina kanter men det går lite lättare om du värmer kniven lite då och då.  Man måste inte ha perfekta kanter.... 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar