lördag 17 oktober 2015

Syltad pumpa

Ett svärmorsrecept igen. Ingegerd brukar ibland bjuda på syltad pumpa som tillbehör till söndagssteken. Och det är så gott tycker jag. Och nu har jag fått receptet av henne och även gjort det.

1 matpumpa som helst ska vara gul
Dela, skala och skär den i ganska tunna skivor efter önskad storlek.
Lägg dem i ättiksvatten 24 timmar.

Ättiksvatten gör du så här:
3 liter vatten och 2 grader 24% ättika per liter vatten (grader=markering)

Därefter kokas en lag:
8 hg socker
2,5 glas vatten
8 nejlikor
1 bit hel kanel

Ta upp pumpabitarna och koka dem mjuka i lagen. Hur lång tid beror ju på tjocka bitarna är. Prova.
Ta upp bitarna med en hålslev och lägg dem i glasburkar.
Slå lagen över och ta bort kryddorna innan.

Nu är det här ett gammalt recept och jag tycker det är ganska mycket socker i. Nästa gång ska jag prova att ta lite mindre. Fattas det lag så är det bara att koka upp lite extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar