lördag 3 oktober 2015

Lasagne på kalkonfärs och mozzarella



Ett recept från Linas matkasse, passar bra när man vill variera smaken på lasagne. Gott som omväxling! Skönt att slippa koka vit sås till...

1 augergine
1 gul lök
500 gram kalkonfärs
1 burk krossade tomater
1,5 mask tomatpuré
1 msk oregano
1 msk rosemarin
2 krm chiliflakes
2 tsk salt
2 dl mjölk
2 dl rysk yoghurt
färska lasagneplattor
1 mozzarella
2 dl rysk yoghurt
3 vitlöksklyftor

Skär auberginen i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja och sätt in i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter.

Finhacka både gul och vitlök.
Fräs kalkonfärsen, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt tomatpuré. krossad tomat, oregano, rosmarin, chiliflakes och salt .
Låt det sjuda i 5 minuter.
Tillsätt mjölk och yoghurt och dra från spisen.

Varva lasagneplattor, auberginskivor och färsen i en form. Avsluta med mozzarellaskivor.
Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar