tisdag 20 oktober 2015

Calzone - Inbakad pizza med trattisar

Här är en calzone med fyllning av skinka trattisar från vår skog. Fyll den med du vill men det var supergott med skinka och trattisar! Receptet hittades i tidningen hembakat.

1 stor
1/4 pkt jäst
2 dl vatten ljummet
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5-6 dl vetemjöl

Smula jästen och blanda ihop allt till en deg och knåda några minuter.
Jäs minst 40 minuter.

Fyllning:
3 msk pizza sås
ca 200 hg riven ost
rökt skinka och trattisar som förvällts innan.

Kavla ut degen till en rundel. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Bred ut pizzasåsen på halva rundeln.
Strö över skinka, svamp och ost. Varva så att det blandas.
Strö över oregano.
Vik ihop och nyp ihop kanterna ordentligt så att fyllningen inte rinner ut.
Jäs i 20 minuter.

Grädda i het ugn ca 10 minuter.( 250 grader varmluft)  Håll koll så att den inte bränns.
Pensla med lite rapsolja och strö över lite oregano.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar