fredag 16 januari 2009

Lövbiffrullader

Det är fredagkväll och Daniel har bestämt att vi ska tillaga lövbiff. Han lagar en traditionell Daniel-biff med pommes och bea. Hmm, nej det är jag inte alls intressead av. Letar upp ett gott recept på Rulader. Enkelt att laga och blev väldigt gott med smakkontraster av timjan, senap och pepparrot. Pressad potatis till gjorde jag men det är ju en smaksak.

En blivande favorit!

- - - RULLADER - - -
600 g lövbiff
3 cm färsk pepparrot
1 dm purjolök
3 msk senap

Riv pepparroten, skiva purjon tunt och blanda med senapen.
Salta och peppra lövbiffarna ( jag delade dem på mitten för de var så stora), klicka på fyllning, rulla ihop och fäst med en tandpetare.

Bryn ruladerna i smör så att de får färg runt om.

1 hackad lök och några färska skivade champinjoner får steka med.

2 dl vitt vin och 1/2 dl vatten tillsätts och sedan läggs ett lock på. Låt det puttra stilla ca 1 tim.

2 dl matlagningsgrädde och 1 dl vinbärsgele tillsättes.

Låt det koka upp, smaka av med salt och peppar samt lite soja. Strö över hackad persilja.


/ Barbro


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar