Från början när jag började att göra köttbullar provade jag många olika recept. Det HÄR är det allra allra bästa och det godaste.
Så nu är det bevisat att mammas köttbullar ÄR bäst...
1 kg finmald blandfärs
1,5 finhackad gul lök
4 små kokta och kalla potatisar (helst kokta dagen före för stärkelsens skull)
2 ägg
3 tsk salt
vit och svartpeppar efter smak
2 msk ströbröd
ev behövs lite vatten om smeten känns för hård. 1/2 dl är inte
ovanligt...
Börja med att finhacka löken, ju finare bitar desto lättare blir det att rulla.
Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet.
Blanda allt i en stor bunke och arbeta smeten väl. Ju mer den arbetas desto lättare att arbeta med den sen när det är dags för att rulla. Jag använder alltid händerna.
Rulla! Doppa händerna i hett vatten så går det som en dans.
Bryn köttbullarna i en stekpanna på het värme och när de är fint bruna runt om läggs ett lock på, värmes sänks och de får eftersteka ca 5 minuter.
/Barbro
Vad lustigt! Jag tog precis upp en sats av de köttbullar vi gjorde när du var här senast mamma, morgondagens lunchlåda. Och nu finns det äntligen dokumenterat hur man gör, TACK!
SvaraRadera