torsdag 29 januari 2009

Min godaste Banankaka.


Min Bästa Banankaka.

Lättbakad och jättesmarrig.

Just den här bakades av Anders och fotot gör den inte rättvisa.
Om man vill bryter man stora bitar av blockchoklad och sticker i. Extra bonus och mumsigt.

Gräddas i 175 grader
minst 45 minuter, det kan ta en timme. Stick med en tandpetare och känn när den är torr.


Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
4 msk gräddfil eller fil
3 dl vetemjöl ( ta dinkel eller blanda båda om du vill. )
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

2 mogna bananer

Gör så här:
Rör ihop smör och socker, vispa med en elvisp. Tillsätt ägg och gräddfil, vispa lite till. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i blandningen. Mosa bananer och rör ner i smeten.
Häll i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen.

/Barbro

2 kommentarer:

  1. Jösses så GOTT det var här inne!!!!!...och så TUNGT det blev med "bantartankarna" nu då!...

    Men man kan väl börja banta en annan dag väl va?! ;o)

    SvaraRadera