
Hon berättade att det var ett gammalt inhemskt recept som också kallades för Fiskarbröd. Det ska gräddas på stenhäll egentligen. Jag fick receptet av henne och har bakat det många gånger sedan dess. Jag har bytt ut vetemjölet mot vetemjöl special och det blev lika bra. Om man vill kan man säkert minska på sockret till hälften men det gör inte jag.
Gör en vanlig jäsdeg av följande ingredienser men tillsätt bara 2, 5 liter av mjölet i degen. Resten behövs vis utbakningen.
100 g jäst
2 dl socker
150 g margarin - smält
1 liter vatten
2 tsk salt
2 dl rågmjöl (grovt tar jag)
3 liter vetemjöl
Låt degen jäsa till dubbel storlek. Jag delar dem i ca 15 bitar för att få plats med två på varje plåt. Trilla dem till runda bullar.


Grädda i 275 graders värme ungefär 5 minuter. Håll koll på ugnen hela tiden!
Bli inte orolig om de är bubbliga när du tar ut dem, det lägger sig när de svalnar.
Bli inte orolig om de är bubbliga när du tar ut dem, det lägger sig när de svalnar.
jättegoda med smör och prästost tillsammans med kopp earl grey!!
SvaraRadera/Ante
Dessa var väldigt goda! Blir det nya favoritbrödet. Enkla att baka.
SvaraRaderaHälsningar Agneta