måndag 5 april 2010
Kladdkaka igen, jajjamen!
Varför inte avsluta påskfrossandet med en fantastisk kladdkaka?
Receptet kommer från Leilas A piece of cake.
50 gram smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ihop med det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Bara att njuta....~Karin
Etiketter:
choklad,
Kladdkaka,
Mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kladdkaka är alltid jättegott! En odödlig klassiker! :-)
SvaraRaderakladdkaka kan man inte få för mycket av :)
SvaraRaderaKladdkaka tröttnar man aldrig på, lika uppskattat av hela familjen.
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig helg!
Det är aldrig fel med kladdkaka och den kan man aldrig få nog av.
SvaraRadera