måndag 5 april 2010

Kladdkaka igen, jajjamen!







Varför inte avsluta påskfrossandet med en fantastisk kladdkaka?

Receptet kommer från Leilas A piece of cake.


50 gram smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ihop med det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Bara att njuta....~Karin

4 kommentarer:

  1. Kladdkaka är alltid jättegott! En odödlig klassiker! :-)

    SvaraRadera
  2. kladdkaka kan man inte få för mycket av :)

    SvaraRadera
  3. Kladdkaka tröttnar man aldrig på, lika uppskattat av hela familjen.
    Önskar dig en trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Det är aldrig fel med kladdkaka och den kan man aldrig få nog av.

    SvaraRadera