fredag 23 april 2010

Limepaj med jordgubbar


Jag hade en lime som höll på att bli hård. Ville inte att den skulle förfaras så jag svängde ihop en paj med limekräm. Färska jordgubbar fanns ju inte på vår lilla ICA-butik så det fick bli djupfrysta. Inte lika vackert men vad gör man?

Pajdegen är godare än den klassiska med digestivekex...

2,5 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
150 gram smält smör

Blanda ihop allt, tryck ut degen i en pajform.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter och låt den svalna.

Limekräm:
1 burk kesella (eller ricotta)
1,5 dl lemon curd
0,5 dl florsocker
3 gelantinblad
saften av en lime

Blanda kesellan, lemon curd och florsocker till en kräm.
Blötlägg gelantinbladen. krama ur dem och värm i en kastrull tillsammans med limesaften.
Blanda i det i krämen. Bred ut ovanpå pajskalet.
Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.


Jag tycker att man lika bra kan äta den naturell om inga färska bär finns...

1 kommentar: