fredag 23 april 2010
Limepaj med jordgubbar
Jag hade en lime som höll på att bli hård. Ville inte att den skulle förfaras så jag svängde ihop en paj med limekräm. Färska jordgubbar fanns ju inte på vår lilla ICA-butik så det fick bli djupfrysta. Inte lika vackert men vad gör man?
Pajdegen är godare än den klassiska med digestivekex...
2,5 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
150 gram smält smör
Blanda ihop allt, tryck ut degen i en pajform.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter och låt den svalna.
Limekräm:
1 burk kesella (eller ricotta)
1,5 dl lemon curd
0,5 dl florsocker
3 gelantinblad
saften av en lime
Blanda kesellan, lemon curd och florsocker till en kräm.
Blötlägg gelantinbladen. krama ur dem och värm i en kastrull tillsammans med limesaften.
Blanda i det i krämen. Bred ut ovanpå pajskalet.
Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
Etiketter:
Bär,
Efterrätter,
Frukt,
Jordgubbar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums
SvaraRadera