Min svärmor som bor i södra Småland besöker ett äldreboende en gång i veckan. Då läser hon ur Smålandsposten för de boende. Ibland bakar de eller pysslar med nåt tillsammans. I den delen av landet är det tradition att baka kringlor i alla dess former. Grova eller av vetemjöl. Ibland som kaffebröd och ibland med smör och ost på. Maken som är van med detta längtar ibland efter dessa kringlor och nu blev det en sats ljusa.
7,5 dl vetemjöl
1,5 dl gräddfil
1,5 dl grädde
0,5 påse hjorthornssalt
150 gram smör
Blanda ihop allt och baka ut till kringlor. Grädda i 250 graders värme längst ner i ugnen ca 10-15 minuter.
~~ Barbro ~~
Smålandskringlor eller "bonnakringlor" är för gott. Hör hemma här i Småland.
SvaraRaderaKram Anne-Lie
Hej!!
SvaraRaderaJa de där känner jag till, fast vi kallar dem Lunsar.Men goa är de..
Mia
Ser riktigt mumsiga ut!
SvaraRaderaSer gott ut! Vill tipsa dig om att Marabou ska lansera en helt ny chokladkaka inspirerad av Söderhavet. Den kommer bli magiskt god och vi vill gärna ha din hjälp att designa förpackningen! Vinnarens design kommer användas på omslaget till den nya chokladkakan och det finns fina priser att vinna.
SvaraRaderaPå marabou.se/söderhavet kan du designa ditt förslag!